Van kolentransport tot vervoerder van allerhans losgestorte materialen

De oprichting van Van Wees Malden gaat maar liefst terug naar 1931. Marinus van Wees - de 1e van de inmiddels 3e generatie Van Wees die het bedrijf runnen - was een ondernemend type en begon met een kruidenierswinkel, tankstation en plaatselijk café. Later volgde het kolentransport en uiteindelijk richtte Van Wees zich op het vervoer van losgestorte goederen en containerverhuur.

De rijke geschiedenis van transportbedrijf Van Wees Malden

Toen in de jaren ’60 de kolenkachels uit de huizen verdwenen, pasten Van Wees Malden zich razendsnel aan de markt aan. De inmiddels aangetreden broers Wim en Gerrit van Wees startten met succes een eigen zand- grind- en grondverzetbedrijf. Het bedrijf groeide gestaag door en in de jaren ’70 verzorgde Van Wees Malden met hun zandwinning zelfs het zandbestek van Nijmegen.

In 1997 namen de broers Mike en Willem van Wees het roer over. Zij maakten van Transportbedrijf van Wees Malden een grote speler in de markt van losgestorte materialen. Dit werd mede bereikt door overnames van plaatselijke, kleine strategische transportbedrijven. Zo verspreidde Van Wees Malden zich als een olievlek over het land, en waarschijnlijk ziet u geregeld onze rode trucks en containers voorbij komen.

Huidige werkwijze van Transportbedrijf van Wees Malden

Vandaag de dag zijn we een modern transportbedrijf voor alle losgestorte materialen. We vervoeren in heel de Benelux en in het grootste deel van Duitsland.